محصولات مختلفی در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از مهمترین این محصولات، پروفیل است. این محصول در حال حاضر در شکلها و اندازههای مختلفی موجود است که کاربردهای هر کدام متنوع و گوناگون است. شاید بتوان گفت که اصلیترین استفاده از این محصول در حال حاضر در ساخت و تولید درب و پنجرههای منازل مسکونی است. اما استفاده از این محصول تنها به همین موارد ختم نمیشود و ما میتوانیم رد پای این محصول را در صنعتی مانند صنعت نظامی به خوبی ببینیم.
برای خرید هر محصول لازم است در مورد آن آگاهی کافی داشته باشیم به همین خاطر تصمیم گرفتیم که در رابطه با این محصول اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. تا شما از این طریق انواع آن را بشناسید. یکی از انواع آهن آلات که در ساختمانها برای درب و پنجرهها و لوله کشیها بسیار استفاده میشود پروفیل است. و در لغت به معنی ثابت بودن در طول مشخص که با توجه به جنس و استحکام آن کاربرد مختلفی در صنایع دارد .
بررسی انواع پروفیل
1 _ تیرآهن: اغلب با سطح مقطع H است که برای ساختمانهایی به کار میرود که اسکلت فلزی دارند.
2 _ میلگرد: میلگرد با سطح مقطع دایرهایی ولی تو پر که برای ساختمانهایی با اسکلت بتنی به کار میرود.
3 _لوله: این نوع پروفیل با سطح مقطع دایره تو خالی است.
4 _ قوطی آهن: از نوع بسته است که با سطح مقطع مستطیل یا مربع تو خالی تولید میشود.
5 _ نبشی: که به شکل دو ضلع عمود بر هم است.
6 _ ناودانی: همون طور که از اسمش مشخصه به شکل U است.
7 _ پروفیل سه پر
8_ Profile Z که اغلب برای پوشش سقف سولهها استفاده میشود.
9 _ پروفیلهای درب و پنجره
موارد مصرف و کاربرد
برای نرده پیادهروها و خیابانها و همچنین نرده کشی دیوارهای کارخانه جات و بیمارستانها، نردههای فلزی منازل و کنار راه پلهها و … از نوع مربع و مستطیل استفاده میشود. که در مقاطع بزرگتر به عنوان ستون کاربرد دارد. در مقاطع مربعی ازاندازه 60*60میلی متر شروع میشود و تا 270* 270 میلی متر وجود دارد و در مقطع مستطیل از 40* 100 میلی مترتا 300 * 135 میلی متربا ضخامت 2/5 تا 8 میلی متر ساخته میشود. از این نوع قوطی مربع و مستطیل در صنایع اتومبیل سازی و شاسی تریلیها و نفت کشها استفاده میشود.
نبشیها و ناودانیها با روش نورد سرد تولید میشوند. نبشی از 20 میلی متر تا 50 میلی متر ساخته میشود. که برای ساختن چهار چوب درهای آهنی بزرگ و… استفاده میشود. و ناودانیها در اندازههای 10، 12، 18 تولید میشوند. که کاربرد آنها به عنوان مثال کرکرههای مغازه هاست.
انواع پروفیل از نظر نوع جنس
این دسته از محصولات دارای انواع مختلفی هستند که شناسایی آنها باعث خواهد شد که شما در هنگام انتخاب محصول بتوانید بهترین و عالیترین محصول را انتخاب کنید. در ادامه در رابطه با انواع این محصولات اطلاعاتی را ارائه دادهایم.
فولادی
با وجود مصالح جدید امروزه همچنان سازههای فولادی از اصلی ترین مصالح در ساخت و ساز است و از گذشته تا اکنون از جایگاه مهمی برخوردار است
گالوانیزه
گالوانیزه کردن به این معنی است که یک لایه پوششی از جنس روی بر روی سطح کشیده میشود که از زنگ زدن در آب و هوای مرطوب جلو گیری کند. و به دلیل داشتن ظاهر شکیلتر برای استفاده از محیطهای بیرونی و فضاهای باز استفاده میشود.
استیل
این نوع از فولاد ضد زنگ تولید میشود و در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و نسبت به انواع پروفیلها ظاهر زیبا تری دارد و علاوه برا استفاده در محیطهای بیرونی برای ساخت اجسام دکوری نیز استفاده میشود
طرح دار
این نوع، از فلزات دیگری مثل چدن نیز تولید میشود. که روی سطح آن الگوهای خاص و منظمی ایجاد میکنند که بسیار مناسب دکوراسیون، درب و پنجرههای مجلل، فضا سازیهای شهری و … است که جلوه ایی خاص به معماری میبخشد.
آلومینیوم
سبک وزن بودن، زیبایی، شکل گیری آسان، مقاومت در برابر خوردگی و داشتن مقاومت بالا باعث شده آلومینیوم در جایگاه مهم ویژهایی در صنعت ساختمان سازی و دیگر صنایع باز کند. اگر به عنوان پنجره استفاده شود نسبت به آهن انرژی کمتری به هدر میرود و این یک مزیت مهم است. از دیگر مزیتهای استفاده از آلومینیوم این است که نقطه ذوب آن 650 درجه سانتیگراد است و این مساله در هنگام آتش سوزی بسیار حایز اهمیت است. گاهی مواقع در برخی از ساختمانها سقفها و دیوارها را از پانل آلومینیوم درست میکنند تا در مواقع آتش سوزی ذوب شود تا دود و گرما به خارج از ساختمان راه یابد و به این ترتیب سازه اصلی کمتر آسیب میبیند و حتی قابلیت بازیافت را نیز دارد و این نیز مزیت خوبی محسوب میشود.
UPVC
درصنعت ساخت و ساز این اواخر این نوع نیز با استقبال مواجه شده است. که بیشتر در ساخت پنجرههای دو جداره کاربرد دارد. البته در ساخت درب و پوششهای سقفی نیز کاربرد دارد و به خوبی از هدر رفتن گرما و انرژی جلو گیری میکند و از نظر دوام و استحکام نیز بسیار مقاوم است. همچنین در علم پزشکی نیز از آن استفاده میشود.
عایق بودن در برابر گرما و الکترسیته، مقاوم در برابر آتش سوزی، شکل پذیری راحت، سبک بودن، مقاوم دربرابرمواد شیمیایی و … از دیگر ویژگیهای UPVC است. همچنین تنوع در طرح باعث شده ایده مناسبی برای درب و پنجره در صنعت ساخت و ساز باشد. حتی نسبت به آلومینیوم و فولاد در مقابل خوردگی و زنگ زدگی مقاوم تر است.
چوبی
از دیرباز تا اکنون چوب به دلیل زیبایی خاص در صنایع مورد توجه بوده و هست. و با پیشرفت تکنولوژی شکل استفاده از چوب نیز تغییر کرده. امروزه برای ساخت مبلمان، معماری داخلی، نمای ساختمان، درب و پنجره، کابینت سازی و … استفاده میشود. نوع جدید از پروفیل چوبی با نام چوب پلاست در بازار عرضه شده است که اصطلاحا WPC گفته میشود که از الیاف چوب طبیعی و پلاستیک تشکیل شده است و کاربرد آن کف پوشها، نردهها، سقف کاذب، نمای ساختمان و … است.